Att få allting
Hälsa,  Mindfulness

Att få allting på samma gång

Det rapporteras i allt större utsträckning att fler och fler kvinnor mår allt sämre och stressen är ett faktum. Hur kommer det sig att det är så? När vi trots allt lever i ett jämställt Sverige. Eller hur är det med den saken egentligen?

Stress och mera stress

Statistiken talar nämligen ett annat språk. Det är fortfarande kvinnor som tar det största lasset hemma, har ansvar för de sociala relationerna och ofta är de också kvinnorna som går ner i tid på sina jobb. Vilket leder till stress över både karriär, ekonomi och pension.

Jämförelseleken

Detta samtidigt som vi jämför oss med andra som aldrig förr. Eftersom det är lättillgängligt och finns överallt.

Helt plötsligt så kan vi se vad alla andra gör, hela tiden. Den ena på semester, den andra har nya skor och den tredje har ny karriär. Vi tänker inte på att detta är tre olika personer, utan tillskriver en enda person alla dessa saker.

En sak i taget

Jag hävdar att vi kan få alla saker, men inte samtidigt. Vi kan inte få allting samtidigt. Du kan inte närvara i ditt liv på riktigt om du hela tiden har alla aspekter i ditt liv som fokus. Detta samtligt som vi känner oss mer ensamma och isolerade än någonsin. Någonting stämmer inte. Something’s gotta give.

Det är orimligt att se ut som att du inte har fött barn en vecka efter en förlossning. Alltså grattis om du gör det, men det är inte så för de flesta. Du kan inte heller vara en engagerad förälder som lyssnar, engagerar sig i skolan och vänner och samtidigt vara den som har det mest berikade sociala livet, eller ha en lysande karriär, berikande fritidsintressen, vara vältränad, äta ”rätt” och vara en fantastisk partner.

Prova tänka två tankar samtidigt. Det går inte. Samma med detta, du kan inte vara allt samtidigt och tro att du kommer att hålla. För det gör du inte. Men det finns en tid för allting.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *