prokrastinera
Hälsa,  Mindfulness

Att prokrastinera

Vem mer är duktig på att prokrastinera? Jag är drottning av prokrastination.

Jag berättade på Instagram att jag tog en liten digital paus i helgen. Den var välbehövd. Men jag har fortfarande massor av saker att göra. Saker som jag egentligen tycker är roligt.

Att jobba för sig själv

Jag ska lansera min egen sida, Frejja.se och träffa min mentor som jag har via ett mentorsprogrammet. Hon hjälper mig att hålla fokus och att peta bort det som inte driver mig framåt mot mina mål.

Detta är en massa spännande saker som jag ser fram emot. Men ändå sitter jag där med datorskärmen framför mig. Jag tittar på den, skriver lite. Men egentligen vill jag bara sträck titta på Netflix.

Jag och min stora son, C har hittat en serie som vi tittar på tillsammans. Han har tittat på några fler avsnitt än vad jag har. Jag behövde ju komma ikapp. Jag var tvungen att titta på några avsnitt.

Varför prokrastinerar vi?

Vilket i sig stressar mig och då vill jag ännu mindre göra det. Men jag vet också att eftersom jag har ADHD är det också svårare för mig i viss mån. För att det här med långsiktig motivation är just väldigt jobbigt.

Men det finns små knep att ta till. Att göra ett veckoschema hjälper bra. Ha en veckovy uppe så ser jag lättare vad jag har att göra.

Görbara mål

Stora mål kan om möjligt brytas ner i mindre små. Dels blir målen mindre och att faktiskt lyckas att genomföra dem är större.

Det känns inte lika oövervinnligt att titta på ett mindre mål som det gör när man tittar på ett stort.

Ett exempel, jag ska göra färdigt min sida. Det kan ju kännas hyfsat stressande. Men att lansera en sida innebär ju ganska så många olika beståndsdelar. Skriv ner delarna istället. Så kan du checka av ett efter ett och plötsligt känner man sig produktiv.

Vad är ditt bästa tips för att övervinna prokrastinering?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *